TJ FS Napajedla – Spartak Hluk 3:4 PK (2:2)

Branky: Tomáš Bláha 2, Karel Bajaja

Sestava: Lukáš Polášek – David Podlas (65‘ Jan Belej, 85‘ ŽK), Jiří Mikoška, Miroslav Holomek (46‘ Karel Bajaja), Tomáš Jurčík, Tomáš Bláha (80‘ Pavel Bartošek), Adam Lapčík, David Mikšaník, Lukáš Srnec (40‘ Jan Zlámal), David Brauner (75‘ Radim Jurčík), Robin Holomek

Napajedla i Hluk se již před utkáním pohybovali v klidném středu tabulky a tak bylo jasné, že se v tomto utkání bude jednat pouze o boj o konečné umístění. Do zápasu lépe vstoupili domácí a již v 5. minutě dostali za soupeřovu hru rukou v pokutovém území výhodu pokutového kopu, ten proměnil zkušeně Tomáš Bláha 1:0. Zaskočení hosté se od tohoto momentu soustředili spíše na komentování výkonu rozhodčího a o 4 minuty později za to byli potrestáni opět Bláhou, který využil zaváhání hostující obrany a ranou z voleje navýšil vedení na 2:0 pro domácí. Domácí se lehce nechali ukolébat vývojem utkání a hosté začali pomalu nabírat územní převahu. To se potvrdilo v 22. minutě, kdy Polášek jen těžko mohl zareagovat na prudkou, tečovanou střelu, která mu zapadla za záda 2:1. Uběhla další desetiminutovka bez výraznějšího ohrožení branky na obou stranách a už to vypadalo, že se půjde do šaten stavu 2:1 pro domácí, ale hostům se ve 41. minutě podařilo srovnat po hezké kombinační akci zakončené střelou po víko Poláškovy brány 2:2. Druhý poločas už byla cítit únava na obou stranách a hra byla hned od úvodu rozkouskována množstvím nedovolených zákroků, s přibývajícími minutami se začalo na hřišti až zbytečně přitvrzovat a rozhodčí byl nucen emoce několikrát krotit pomocí žlutých karet. V 61. minutě zrovna ve chvíli, kdy se hra trošičku uklidnila a vypadalo to, že se bude hrát i fotbal udeřil Bajaja, který se hezky uvolnil v prostoru malého vápna a tvrdou ranou strhl vedení opět na stranu domácích 3:2. Bohužel pro domácí o 12 minut později dokázali hosté znovu odpovědět a po přečíslení domácí obrany se jim podařilo srovnat na 3:3. Tento okamžik dal za pravdu faktu, že se od začátku jednalo o remízové utkání a v tomto duchu se také dohrávalo, více méně z povinnosti. Uběhlo řádných 90 minut a došlo na pokutové kopy, ve kterých stálo štěstí na straně Hluku a tak si dorost v posledním utkání připisuje čestný bod.

Touto cestou bych jménem celého TJ Topolná a TJ FS Napajedla chtěl poděkovat všem hráčům končícího ročníku 1998 jmenovitě Adam Lapčík, Jiří Mikoška, Tomáš Jurčík, David Brauner, Miroslav Holomek, David Mikšaník a Tomáš Bláha, za odvedenou práci při reprezentaci obou oddílů a přeji všem mnoho fotbalových i životních úspěchů.

Toto poděkování patří také končícím hráčům Janu Zlámalovi a Karlu Bajajovi, kteří se rozhodli v nadcházející sezóně hájit barvy rodných Bílovic.

Tak hodně štěstí a děkujeme 🙂