FC ŽLUTAVA – TJ FS NAPAJEDLA „B“ 2:1 (1:0)

Branky: 35. Mařák Bedřich, 81. Tauš Michal – 61 Bůžek Radim

 Sestava Napajedel: Koutník L.,Roubal J., Bičan J., Bůžek R., Brauner D., Hejda T., Smyček L., Bláha T., Matoušek P., Kurzer J., , Kubík J.

Střídající: Tesař T., Mičulka J. ,Marholt L., Vávra V.

 Trenér: Hradil J.,

Vedoucí mužstva: Rožek A.

Bez bojovnosti a patřičného nasazení to prostě venku nejde a napajedelská družina se o této pravdě opět přesvědčila na vlastní kůži v neděli 27.8.2017 na půdě FC Žlutava.

První letošní derby se odehrávalo na více méně známém kolbišti, které neslibovalo, Bůh ví jakou podívanou a oku lahodící fotbal, ale úpornou bitvu, plnou nepřesností a osobních soubojů. Pikantní náboj mělo utkání pro dva členy „B“ týmu ještě na jaře hájící barvy Žlutav, a to trenéra Pepu Hradila a hráče Radima Bůžka. O to víc se nejspíš chtěli domácí proti svému bývalému trenérovi a spoluhráčovi vytáhnout a tento velmi prestižní souboj pro sebe vyhrát.

Před slušnou diváckou kulisou se hrál na opravdu výjimečně otřesném terénu ještě otřesnější fotbal. Snaha hostů o rychlý gól, a i úvodní nápor v podobě několikrát překopnuté svatyně domácích, se minula účinkem, a naopak po ojedinělé akci domácích se zatřepetala síť za Koutníkovými zády. Mařák 1:0 pro domácí. S tímto výsledkem se šlo i do šaten. Po přestávce už na krásu místo nezbylo vůbec a nákop střídal odkop, takže se spíše více času strávilo hledáním náhradního míče než snahou potěšit diváky pohlednou akcí. Po půlhodině hry druhé půle vyrovnal právě zmiňovaný Radim Bůžek na 1:1 a zdálo se, že by pro Fatru první bodový zisk z venkovního hřiště nemusel být tak nereálným snem. To by ovšem „Benficu“ nesměl z tohoto snu probudit v 81.minutě Michal Tauš, který si naběhl na přesný centr z rohu a přes spící obranu hostí s přehledem uklidil míč do sítě. 2:1 pro Žlutavu. Závěrečný skoro nápor hostů k ničemu nevedl, a tak po devadesáti dvou minutách a třech vteřinách rozhodčí Chromík fouknul do píšťalky naposled, aby tak ukončil utkání, které se díky hledání zakopnutých míčů a všemožným faulům hrálo pouze 50 minut čistého času. Další utkání odehraje napajedelské „Béčko“ v neděli 3.9.2017 v 10:15 hod. na vlastním hřišti proti týmu z Doubrav.