Začátek podzimu se nám nevyvedl podle mých představ, kdy jsme z prvních čtyř kol získali jen 4 body. Od 5. do 11. kola jsme měli šňůru vítězných zápasů, kdy jsme bodovali za 3 body, jen v 11. kole venku s Viktorií Otrokovice B jsme zvítězili až na pokutové kopy. To nás posunulo do horních pater tabulky.

Po podzimní části jsme skončili na 3. místě s 24 body se skórem 21 : 13. Co mě těší, že máme druhou nejlepší obranu v soutěži, ale zároveň mě trápí naše střelecká produktivita. Popravdě musím říct, že jsme mohli mít na kontě více bodů a hlavně vstřelených branek.

Naše mužstvo je dobře poskládané. Musím vyzvednout našeho brankáře P. Chvojku, kdy nám doslova zachránil několik zápasů a jsem rád, že po domluvě s ním bude u nás pokračovat i na jaře.

Dále musím pochválit dobře organizovanou obranu M. Drgou, kde vedle něho ve stoperské dvojici dobře zapadl M. Holomek, který bude jednou velkým hráčem. Samozřejmě, pokud na sobě bude pracovat. Je ještě hrozně mladý, jeho akční rádius na hřišti je vynikající. Má trochu problémy s technikou, ale tu ještě může zlepšit.

Co se týče záložní řady, ta je dobře dirigována zkušeným J. Lacigou, kdy s jeho příchodem se mužstvo zklidnilo a vytváříme si více gólových příležitostí. Jsem rád, že se po dlouhém a vážném zranění vrátil A. Kozubík a ve středu zálohy byl platným hráčem. Na krajích hrávali zprava K. Havránek – u něho mě někdy zklamal přístup. Musí se koncentrovat na to, že celý zápas je souboj jeden na jednoho a on jako záložník musí vyhrát. Na levé straně nastupoval R. Bůžek. Tento hráč mě mile překvapil. Přišel sem vlastně jako posila B-mužstva, ale svými dobrými výkony si řekl o nominaci do A-mužstva a musím říct, že jsem s ním spokojen a jen doufám, že mu to vydrží i na jaře.

V útoku nastupovali mladíci R. Foral a D. Vondráček. D. Vondráček je ještě v dorosteneckém věku, ale už dokazoval svými výkony, že do základní sestavy patří. Samozřejmě musí na sobě ještě pracovat. R. Foral, to je takový draveček, potřebuje více klidu v zakončení.

Musím samozřejmě poděkovat naší hospodářce p. Liškové, jak se o nás krásně stará a v poslední řadě našemu správci V. Studeníkovi za velmi luxusně připravené hřiště jak na tréninkové jednotky, tak i také na mistrovské zápasy.

Až do 15.12.2017  jsme ještě trénovali 2x týdně středa, pátek od 17 hodin. Zimní přípravu zahájíme ve středu 17.1.2018 v 17 hodin.

Roman Leitner, trenér A-týmu mužů