TJ FS NAPAJEDLA – FC KORYČANY   2: 0  (1 : 0)

                                

7. kolo I. A tř. mužů, sk. B – sobota 15. září 2018 od 16:00 hod.

Branky:   41´ M. Hudák, 80´ M. Drga

Rozhodčí:    M. Zelený –T. Svoboda, O. Vlk

Delegát KFS Zlín:   Z. Vlčnovský                                       

ŽK:    2 : 0  (51´ M. Hudák, 89´ K. Saibert)

Rohy:    6 : 3

Diváci:   111

Sestava Napajedel:  J. Balážik – P. Koutník (84´ O. Haša), M. Drga, T. Hejda, M. Holomek – K. Saibert, M. Němec, R. Foral, T. Plachý – R. Bůžek (90´ D. Brauner), M. Hudák. Připraveni:  L. Koutník, P. Kolář. Trenér: J. Pospíšil. Vedoucí mužstva:  J. Lysoněk.

Sestava Koryčan:   M. Brázda – F. Hanák, J. Mušálek, P. Prachař, D. Kaňa (46´ T. Ryška) – K. Věžník – J. Věžník, P. Posolda, J. Tesař – Z. Lysko, R. Gejdoš. Připraveni: P. Hubr, S. Koval, M. Koval. Trenér:   MVDr. M. Bednařík.

Hra i výsledky Napajedel v této sezóně jsou jako na houpačce, a tak bylo zásadní otázkou, v jaké fázi se tým trenéra Josefa Pospíšila bude před duelem proti obávanému soupeři právě nacházet. Týden po ostudném propadáku v Buchlovicích gravitační síly naštěstí stále fungovaly a Napajedlany tentokrát vyslaly směrem nahoru. Ovšemže domácí kouč Josef Pospíšil nemohl spoléhat jen na fyzikální zákony a pro jistotu si ze záložního týmu „vytáhl“ i osvědčeného obránce T. Hejdu, který pak na trávníku už poněkolikáté prokázal, že hrát jen třetí třídu je pro něj i klub určitě škoda. Do středu pole se tak z obrany mohl vysunout M. Němec, aby se na tomto klíčovém postu pokusil alespoň částečně nahradit dlouhodobě absentujícího J. Lacigu. Také M. Hudák na hrotu se dočkal nového parťáka v podobě bojovníka R. Bůžka a už teď je třeba poznamenat, že obě tyto rošády se na herním projevu domácích projevily pozitivně.

Začalo se opatrně a žádný ze soupeřů víc jak deset minut nic kloudného nevyprodukoval. Až ve 12´ se koryčanské útočné duo R. Gejdoš – Z. Lysko znenadání ocitlo v dobrém postavení  proti jedinému domácímu obránci T. Hejdovi, ten v součinnosti s gólmanem J. Balážikem však velkou příležitost hostujícího týmu zlikvidoval. Domácí odpověděli okamžitě, ale ani střílející M. Hudák se přes důrazný blok hostujícího stopera neprosadil. Utkání začalo nabírat na obrátkách, když v 15´ našlápl do průniku po levé straně bek M. Holomek, jeho centr směřující na M. Hudáka ale jeden z hostujících obránců stačil včas odvrátit. Ve 23´ míč po ose M. Holomek – R. Foral přistál až u nabíhajícího K. Saiberta, s jehož tvrdou střelou po zemi si ale koryčanský náhradník mezi tyčemi M. Brázda poradil. O šest minut později si také domácí připravili první velkou šanci po centru P. Koutníka z pravé strany, dobře mířený míč z hlavy R. Bůžka však prolétl kousek vedle cíle. Vzápětí si na další slibnou přihrávku P. Koutníka naběhl i M. Hudák, kutálející se merunu však úplně minul. Ve 35´ se další ukázkovou minelou prezentoval i gólman M. Brázda, zabíhající R. Bůžek však z úhlu jeho prázdnou bránu netrefil. Stupňující se převaha domácích vygradovala ve 40´, v níž ve formě hrající K. Saibert pod tribunou upláchl všem ve stylu legendárního Františka Maděry a jen bravurní zákrok koryčanského brankáře mu zabránil otevřít gólový účet. To se však povedlo už o chvíli později M. Hudákovi, který se s nenápadnou nabídkou T. Plachého kousek za středovým kruhem nijak nepáral a bez přípravy ji nevídaně napálil proti toku Moravy a k údivu všech, včetně překvapeného brankáře, parádně napnul síť za jeho zády – 1 : 0! V euforii posledních minut první části pak K. Saibert v rohu hřiště vybojoval už téměř ztracený míč a nezištně do šestnáctky nabil R. Foralovi, ten ale zamířil vysoko nad…

Domácí v náporu pokračovali i po obrátce a v 52´ R. Foral hlavou vyslal do brejku K. Saiberta, střela z úhlu mu však nesedla. Podobně se o pár minut později po opakovaném centru R. Forala vedlo i hlavičkujícímu M. Drgovi a po něm i R. Bůžkovi, jemuž hrudníkem míč šikovně sklepl M. Němec. V 60´ na forčekujícího R. Bůžka znovu zívala opuštěná klec, balón směřující do ní však vracející se hráč Koryčan srazil do tyče a od ní se odrazil ven. O minutu později znovu unikl K. Saibert a z pravé strany hledal nabíhajícího R. Bůžka, ten ale na skvělou přihrávku nedosáhl. Domácí sevření krátce po odehrané hodině trochu polevilo a do té doby hodně pasívní soupeř se postupně začal osmělovat. A v 70´ nescházelo mnoho, aby se naplnilo omšelé přísloví „nedáš – dostaneš“. Na odražený míč si kousek za šestnáctkou naběhl P. Posolda a s ošemetnou trajektorií jej levačkou vypálil jen kousek nad břevno Balážikovy svatyně. O minutu později si hlavičkující M. Drga při malé domů nevšiml zašitého R. Gejdoše za sebou a při domácích stálo štěstí, že si při zpracování pomohl rukou. V 76´ pak obránce Koryčan F. Hanák hodně Balážika i celý stadión vystrašil, když míč z trestného kopu kolem šibenice prosvištěl jen o fous. Sympatickou, ale tentokrát marnou snahu hostujícího týmu o vyrovnání v 80´ rázně uťal kapitán Fatry M. Drga, jenž se po Foralově šestém rohovém kopu z hranice malého vápna hlavou konečně trefil do černého – 2 : 0! Když si o dvě minuty později J. Balážik u bližší tyče pohlídal i přesně mířenou standardku P. Posoldy, zápas už mohl klidně skončit, neboť bylo patrné, že obě strany svůj potenciál vyčerpaly. O deset minut později se tak i stalo po závěrečném hvizdu 21-tiletého hlavního arbitra M. Zeleného, jenž ve spolupráci se svými vrstevníky na postranních čárách odvedl velmi dobrý výkon a přispěl k bezproblémovému průběhu utkání.  

Jaroslav Hastík

Další výsledky 7. kola:   Ořechov – Kvasice 0 : 3, Kunovice – Buchlovice 1 : 2, Bojkovice – Osvětimany, Nedachlebice – Dol. Němčí, Nivnice – Vikt. Otrokovice B, Žalkovice – Újezdec (vše neděle od 16:00 hod.)