FC Žlutava vs. TJ FS Napajedla 1:4 (1:3)

17. 10. 2021 14:30

STŘELCI: 1. Kolář Michal – 14. Zimčík Zdeněk, 20. Haša Ondřej, 23. Hejda Tomáš, 77. Foral Michal

Dvanácté kolo nabídlo souboj prvního a druhého týmu a derby k tomu. Parádní divácká kulisa, ale taky nahecovaná domácí sestava a hodně tvrdá hrací plocha. Sečteno podtrženo
Napajedelské borce nečekalo v žlutavském lese nic lehkého. Hned v úvodu zápasu přišla pro Napajedla ledová sprcha. Ještě asi v tu chvíli spící hostující obrana nezachytila prostrčení na Koláře, který nekompromisní střelou otřenou o břevno vymetl levou šibenici 1. min. 1:0!
Napajedelská skvadra se naštěstí z rychlého direktu brzo probrala a zlepšenou hrou přebrala otěže prvního poločasu. Odměnou jí byla vyrovnávající branka, z rohového kopu zahraném Hašou se v málém vápně s přispěním jednoho z obránců prosazuje Zimčík 14. min. 1:1! Za dalších šest minut je pro tvrdě hrající domácí ještě více zle, jeden ze stoperů sestřeluje ve vápně Gabrhelíka a sudí Lebloch nařízuje penaltu, tu si bere na starost Haša a s jistotou proměňuje 20. min. 1:2! Fatra nepřestává v útoku na Žlutavskou bránu a po třech minutách přidává další branku. Haša precizně zahrává další standartní situaci a z přímého kopu nachází přesně hlavu Hejdy, který v pěkném načasovaném náběhu přeskakuje všechny a všechno a raduje se ze své první ale o to víc důležitější branky sezóny 23. min 1:3!
Napajedla předvedla parádní obrat a tak si její hráči mohli o poločasové přestávce odpočinout na komfortu dvougólového polštáře. Ve druhém poločase vsadila Žlutava všechno na jednu kartu do útoku, ale i přes tvrdou nátlakovou hru domácích napajedelská obrana nepropadala a Žlutava tak z místního kamenolomu nic nevytěžila. Naopak na druhé straně přišla pro Napajedla gólová pojistka. Brankář Stratil ztratil míč pod nohama a zloděj míčů Foral ho následně pohodlně dopravuje do opuštěné klece. 77.min 1:4! Fatra vyhrává derby jak na hřišti tak v hledišti, poděkování patří početné divácké výpravě z Napajedel, která v hledišti jednoznačně převálcovala domácí fanoušky a po celý zápas byla takzvaným dvanáctým hráčem a hnacím motorem!

Jaroslav Geri Kurzer