V neděli 28. ledna 2018 uspořádal fotbalový oddíl TJ FS Napajedla premiérově i halový turnaj pro mladší přípravky, tj. chlapce roč. 2009 a mladší a dívky roč. 2008 a mladší.

Turnaje se zúčastnilo 6 družstev, a to vedle pořádající TJ FS Napajedla také FC Viktoria Otrokovice, TJ Halenkovice, Jiskra Staré Město, Fotbal Kunovice a Spartak Hluk, který operativně nahradil nečekaně odhlášenou Topolnou. V utkáních hraných 15 minut se 4 hráči v poli a brankářem se týmy utkaly systémem „každý s každým“.

Po většinou hodně vyrovnaných a lítých bojích si nakonec palmu vítězství po zásluze odvezli svěřenici trenéra Tomáše Minaříka do Hluku, kteří z 5 utkání vyhráli 4x a remízovali pouze se druhým Starým Městem vedeným Milanem Višenkou a exligovým fotbalistou Romanem Hašou ml. Pomyslné bronzové medaile pak trochu nečekaně putovaly do sousedních Halenkovic, jehož výběr bývalého fotbalisty Fatry Napajedla a trenéra Oldřicha Prokopa profitoval zejména ze dvou jednogólových výher nad domácím celkem a Kunovicemi.  Mužstvo Napajedel, které pod trenéry Miroslavem Tomkem a Lukášem Kopeckým v této podobě funguje teprve od loňského léta, sehrálo s výjimkou duelu proti vítěznému Hluku velice vyrovnaná klání a nakonec skončilo na pěkném 4. místě. Páté pak skončily Kunovice trenérky Moniky Škrabalové a celkové pořadí uzavřeli mladí fotbalisté Viktorie Otrokovice s trenérem Patrikem Lendlerem, kteří však byli v průměru věkově i nejmladším týmem turnaje.

Hvězdičkami jednotlivých týmů komise expertů vyhodnotila Jakuba Smyčka z Viktorie Otrokovice, Ondřeje Musila z Halenkovic, Miroslava Tomka ml. z Napajedel, Matěje Ertla z Kunovic, Matyáše Horkela ze Starého Města a Adama Konečného z Hluku.

Za nejlepšího brankáře celého turnaje byl zvolen Šebastián Baroň z TJ FS Napajedla, nejlepším střelcem se s 5 góly stal Ondřej Hrušák z Jiskry Staré Město a diplom pro nejlepšího hráče turnaje získala Vanesa Zlínská ze Spartaku Hluk.

Všechna utkání s přehledem odřídil delegovaných rozhodčí Tomáš Svoboda z Dolního Němčí. Diplomy za týmová umístění a individuální hodnocení, jakož i drobné věcné ceny předali vyhodnoceným předseda fotbalového oddílu TJ FS Napajedla Ing. Pavel Ratiborský a sportovní manažer klubu Jaroslav Hastík.

Poděkování za bezproblémový průběh turnaje patří jak zástupcům domovské 2. ZŠ, v jejíž prostorách se fotbalový turnaj už poněkolikátě uskutečnil, konkrétně řediteli školy PaeDr. Miroslavu Veselému, jenž krátce na turnaj i osobně zavítal, jakož i vždy důslednému správci této školy Michalu Tabarovi, tak v neposlední řadě i celému pořadatelskému sboru fotbalového oddílu TJ FS Napajedla z řad rodičů a příznivců klubu.

Výsledky:

Napajedla – Halenkovice 0 : 1, Viktoria Otrokovice – Hluk 0 : 2, Kunovice – Staré Město 0 : 2, Napajedla – Hluk 1 : 6 (gól Miroslav Tomek), Viktoria Otrokovice – Staré Město 0 : 1, Kunovice – Halenkovice 0 : 1, Napajedla – Staré Město 1 : 0 (gól Miroslav Tomek), Viktoria Otrokovice – Kunovice 0 : 1, Hluk – Halenkovice 4 : 0, Napajedla – Kunovice 0 : 0, Viktoria Otrokovice – Halenkovice 0 : 0, Staré Město – Hluk 2 : 2, Napajedla – Viktoria Otrokovice 0 : 0, Kunovice – Hluk 0 : 4, Staré Město – Halenkovice 2 : 1.

Konečné pořadí:

1. Spartak Hluk 18 : 3 – 13 bodů, 2. Jiskra Staré Město 7 : 4 – 10 bodů, 3. TJ Halenkovice 3 : 6 – 7 bodů, 4. TJ FS Napajedla 2 : 7 – 5 bodů, 5. Fotbal Kunovice 1 : 7 – 4 body, 6. FC Viktoria Otrokovice 0 : 4 – 2 body.

Jaroslav Hastík, sportovní manažer

Foto:  Michal Holínek, Otrokovice (s laskavým svolením autora)

Více fotografií naleznete na odkazu http://holinek.rajce.idnes.cz/Fotbal_Napajedla_mladsi_pripravka_28.1.2018/