Jiskra Staré Město – TJ FS Napajedla   17 : 9
přípravný zápas starších přípravek – 25.3.2018 – sportovní hala Širůch ve Starém Městě

Branky:    M. Tabara 5, Š. Gajdušek 2, M. Perůtka, D. Solecký

Sestava:   A. Výsmek – A. Čevela, R. Klofáč, M. Perůtka, A. Rusková – M. Tabara, D. Solecký, Š. Gajdušek, Š. Solecký

„Hráli jsme formát 4+1, 3x 20 minut, ve dvou útocích, které se pravidelně střídaly.
Ve 3. minutě se soupeř ujal vedení, na to jsme ale o minutu později zareagovali a vyrovnali. Poté jsme se střídali v gólovém zakončení až do 14. minuty, kdy byl stav 4 : 4 a byl to soupeř, který musel dotahovat. Pak bohužel nastal zlom a dostali jsme 4 góly během pár minut. První třetina tedy skončila 8 : 4 pro Staré Město.

Na začátku druhé třetiny jsme snížili na rozdíl dvou gólů a už to vypadalo, že jsme zpět ve hře. Jenže soupeř opět 3x rychle za sebou skóroval a zase se nám vzdálil. Do konce druhé třetiny jsme ještě 1 gól přidali, ale další 3 dostali, takže po 40 minutách to bylo 14 : 7 pro domácí.

Poslední třetina byla gólově vyrovnaná, Staré Město i my jsme za 19 minut hry vstřelili 2 góly. V poslední minutě ale soupeř opět využil naši chybu a upravil na konečných 17 : 9.

Naše hra byla tentokrát jako na houpačce – krásné akce a momenty střídaly obrovské chyby, kterých bychom se měli příště vyvarovat. Čtyři až pět gólů jsme dostali po rychlé soupeřově rozehrávce z autu. Než jsme se rozkoukali, než jsme si obsadili každý svého hráče, už jsme měli soupeřova hráče za zády a ten pak lehce skóroval. To by se nám stávat nemělo, rozhodně ne tolikrát za zápas. Snad si hráči odnesli ponaučení, že musí hráče soupeře včas obsazovat, těsně dostupovat a nenechávat jim několik kroků náskok. To byla tentokrát naše největší slabina.
Naopak v útočné fázi ihned po ztrátě míče nesmíme přestat hrát a umožnit tak soupeři přečíslení, ale znovu o míč bojovat a pokusit se jej získat zpět. A při zakončení nenastřelovat brankáře, ale spíše se soustředit na volná místa v brance, případně před střelou ho ještě oklamat nebo udělat nějakou rychlou fintu. A také musíme zapracovat na psychické odolnosti, aby se nám nestávalo, že při nepříznivém stavu jsou někteří hráči odevzdaní, pasivní, hledají výmluvy, nesnaží se bojovat a s výsledkem ještě něco udělat.
Co se mi tentokrát líbilo to byla snaha o přihrávkové kombinace a krásné góly v soupeřově síti.“

Mgr. Šárka Solecká, trenérka starší přípravky